Hypotheek voor nieuwbouw

Nieuwbouwhuis op het oog? Vraag een hypotheek aan!

Een nieuwbouw hypotheek nodig? Bij het kopen van een nieuwbouwhuis komt het een en ander kijken. Hier vertellen we graag meer over. Q Financieel is de onafhankelijke financiële dienstverlener die u nodig heeft. Samen met de klant zoeken we naar de beste oplossing voor de situatie. Dit is voor iedereen verschillend. Bewuste, verantwoorde keuzes en persoonlijk advies. We zorgen dat u zich vertrouwd voelt, een persoonlijke relatie en geen zorgen over de financiën.

Nieuwbouwhuis kopen, de hypotheek

Een hypotheek voor nieuwbouw aanvragen? Hierbij komen verschillende zaken kijken. Een bouwdepot kan uitkomst bieden, u wilt een oplossing voor de dubbele woonlasten, waar houdt u rekening mee? Dit zoeken we samen uit. Het kopen van een nieuwe woning is leuk en spannend. Haal het plezier niet weg, laat de praktische zaken over aan Q Financieel! Wat kunt u verwachten bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

Een hypotheek met bouwdepot

Met een bouwdepot wordt een deel van het hypotheekbedrag gebruikt voor het bouwen en verbouwen van een woning. Dit geld wordt op een geblokkeerde spaarrekening geplaatst. Hier kunt u verschillende rekeningen van betalen. De aannemer is hier een goed voorbeeld van. De rekening is alleen bedoeld voor het betalen van de bouwkosten. U kunt het geld niet van de rekening afhalen. Een bouwdepot kan voordelig zijn!

Depotrente en bouwrente

Over het bedrag dat nog beschikbaar is binnen het bouwdepot ontvangst u depotrente. Deze rente wordt verrekend met de rente die wordt betaald over uw hypotheek. De depotrente en hypotheekrente zijn bij nieuwbouw gelijk aan elkaar.

Bij het begin van de bouw spreekt u met de aannemer af in welke termijnen u betaalt. Mocht de aannemer kosten voorschieten, dan betaalt u hier ook rente over. Dit is de bouwrente. Ook deze rente kunt u mee laten financieren in de nieuwbouw hypotheek.

Kosten hypotheek nieuwbouw

U heeft een nieuwbouwhuis gevonden, ontzettend leuk! U wilt wel weten welke kosten u kunt verwachten. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning betaalt u geen overdrachtsbelasting. Dit is bij bestaande huizen wel het geval. Nieuwe huizen koopt u vrij opa naam. Met welke kosten moet u wel rekening houden?

  1. Inschrijfkosten kadaster
  2. Advieskosten
  3. Notariskosten
  4. Depot- en bouwrente

Het is verstandig om rekening te houden met onverwachte kosten, bijvoorbeeld door meerwerk.

Neem vrijblijvend contact op

Bij het kopen van nieuwbouw komt nogal wat kijken. Q Financieel helpt u graag. Neem contact op voor meer informatie en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan 24/7 vrijblijvend contact met ons op door het onderstaand formulier in te vullen!