Hypotheekadviseur Zwijndrecht

Toe aan een nieuwe woning en op zoek naar onafhankelijk financieel advies? Q Financieel is uw hypotheekadviseur in Zwijndrecht en omstreken! Wij helpen u om bewuste en verantwoorde keuzes te maken, die bij uw situatie passen. Een hypotheek afsluiten is één van de grootste financiële beslissingen in uw leven. Een goede adviseur, waar u op kunt vertrouwen, is daarom wel zo fijn!

Wat doet de hypotheekadviseur in Zwijndrecht voor u?

Het afsluiten van een hypotheek is een grote financiële beslissing, waar u wel wat deskundige hulp bij kunt gebruiken. De hypotheekadviseur van Q Financieel geeft u dan ook  persoonlijk advies bij het afsluiten van uw hypotheek en bemiddelt tussen u en de hypotheekverstrekker. We kijken welke hypotheek het beste past bij uw situatie, en zorgen dat het hele proces van A tot Z in goede banen wordt geleid.

Verschillende soorten hypotheekadviseurs

Er zijn verschillende soorten hypotheekadvies te krijgen. De drie meest voorkomende zijn:

  • De hypotheekadviseur is in dienst van één aanbieder, bijvoorbeeld een bank. De adviseur kan meestal alleen hypotheken bij die aanbieder afsluiten.
  • De adviseur werkt samen met een klein aantal aanbieders. De adviseur geeft advies en selecteert een hypotheek uit het beperkte aantal hypotheekaanbieders waarvoor hij kan afsluiten.
  • De hypotheekadviseur werkt samen met veel/vrijwel alle aanbieders.

Uw hypotheekadviseur in Zwijndrecht geeft onafhankelijk advies

Q Financieel, uw hypotheekadviseur in Zwijndrecht en omgeving, valt in de derde categorie. Dat betekent dat wij vrijwel alle in Nederland verkrijgbare financiële producten met elkaar vergelijken, en geen verplichtingen richting banken of verzekeraars hebben. U krijgt dan ook gegarandeerd een onafhankelijk advies. Daarnaast nemen wij het gehele administratieve proces met betrekking tot de financiering, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van de taxatie, uit handen. U hoeft slechts enkele stukken te overhandigen, de rest regelen wij voor u.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij Q Financieel begeleiden we het hele proces van uw hypotheek. Eerst zullen we uw financiële situatie in kaart brengen. Daarbij zijn ook toekomstplannen belangrijk:  is er een kinderwens, gaat u wellicht straks minder werken of gaat u binnenkort met pensioen, verwacht u een grote promotie? Op basis van uw financiële situatie onderzoeken we of u in aanmerking komt voor een (NHG-)hypotheek en of u bepaalde verzekeringen of misschien een overbruggingshypotheek nodig heeft.

Vervolgens kunnen we aan de slag met het bekijken van verschillende mogelijkheden. We berekenen bijkomende kosten, bekijken productvoorwaarden van geldverstrekkers en vergelijken rentestanden. Zo weet u precies wat de hypotheek maandelijks gaat kosten en wat de voorwaarden zijn.

Als u samen met de hypotheekadviseur een keuze heeft gemaakt uit de geschikte geldverstrekkers, vragen we het renteaanbod aan. Gaat u akkoord met het renteaanbod, dan stuurt de adviseur dit samen met alle benodigde documenten terug naar de geldverstrekker. Hij houdt in de gaten wanneer uw dossier is verwerkt en laat u weten wanneer de hypotheek akkoord is. Daarna kunt u het definitieve hypotheekaanbod tekenen en retour sturen! Vervolgens neemt de notaris contact op om een afspraak te maken om de hypotheek te passeren. En voor u het weet heeft u de sleutels van uw nieuwe huis in handen!

Wij staan u bij, nu en later

Natuurlijk gaan we verder dan alleen financieel advies en staan wij u bij van advies tot aan de notaris. Ook kunt u tijdens de looptijd van uw hypotheek nog bij ons terecht met vragen. Hypotheekrentes schommelen van tijd tot tijd, net als de wetgeving. Kan uw nieuwe huis wel verhuurt worden op Airbnb? Past een extra financiering voor een dakkapel binnen de hypothecaire inschrijving? Voor alle financiële vragen kunt u bij ons terecht. Wij houden u, gedurende de looptijd van de hypotheek, op de hoogte van veranderingen die met ons advies of uw hypotheek te maken hebben, of als wetten en regels veranderen die voor u gevolgen hebben. Maar het is ook verstandig om ons op de hoogte te houden wanneer er bijvoorbeeld veranderingen plaats vinden in uw situatie. Ook als uw huis onder water staat en u dreigt te blijven zitten met een restschuld bij verkoop kan uw hypotheekadviseur in Zwijndrecht helpen.

Uw huidige hypotheek wijzigen

Er zijn tal van redenen om uw huidige hypotheek te wijzigen. Zo kan er sprake zijn van echtscheiding, wellicht wilt u verbouwen of extra aflossen. Een hypotheek wordt vaak voor 30 jaar afgesloten. Het rentepercentage wijzigt wanneer de rentevaste periode is afgelopen. Er zijn allerlei aanpassingen aan uw hypotheek mogelijk waarmee u geld kunt besparen. Uiteraard begeleiden we u bij Q Financieel ook als u uw hypotheek wilt wijzigen, of u wil overstappen. Zo kunt u:

  • Overstappen naar de huidige, lagere rente door uw rentevaste periode open te breken. Hiervoor betaalt u wel een boetebedrag, maar soms kan het nog steeds lonend zijn.
  • Rentemiddelen: ook hiervoor betaalt u een boete, maar die wordt 'uitgesmeerd' over de nieuwe rentevaste periode. Dit lijkt voordelig, maar meestal zijn andere opties gunstiger.
  • Extra premie storten, wanneer u een spaarhypotheek heeft.
  • Extra aflossen: als uw huis een (stuk) meer waard is dan de hypotheekschuld, kan uw hypotheekrente vaak omlaag.
  • De rente aan laten passen bij gestegen woningwaarde of na aflossing.
  • Alsnog NHG (Nationale Hypotheek Garantie) aanvragen als uw hypotheekbedrag nu lager is dan €290.000.
  • Overstappen van hypotheekverstrekker voor lagere hypotheekrente.

Een gratis kennismakingsgesprek

Wij bemiddelen in hypotheken, consumptieve kredieten en verzekeringen. Het eerste gesprek met Q Financieel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Onze adviseurs zijn flexibel in het maken van afspraken. De afspraken kunnen zowel overdag als in de avonduren plaatsvinden. U bent van harte welkom bij ons op het kantoor, maar de adviseur kan ook bij u thuis komen. Heeft u al een woning op het oog waarvoor u op de korte termijn een bod moet uitbrengen? Dan kunt u direct contact opnemen met onze hypotheekadviseur voor een snelle capaciteit berekening op basis van uw inkomen. Makkelijk en snel!

Onafhankelijke hypotheekadviseur bespaart

Over het algemeen bieden een bank en geldverstrekker een advies aan als de 100% onafhankelijke adviseurs. Dat is logisch, zij verkopen hun eigen product en verdienen daar al aan. Een onafhankelijke hypotheekadviseur, zoals Q Financieel, vergelijkt echter alle aanbieders en zoekt naar de hypotheek die het beste bij u past. Uiteindelijk kunt u daar veel op besparen! Een voorbeeld: stel u heeft €2.000 advieskosten bij een hypotheek van €284.000. Dat staat gelijk aan 0,07% rente over een periode van 10 jaar. Zou u dankzij ons onafhankelijke advies 0,1% minder rente betalen? Dan verdient u het advies dubbel en dwars terug. De kosten voor een hypotheekadvies verschillen per type adviseur, maar hebben ook te maken met uw situatie. Starters zijn vaak voordeliger uit, terwijl doorstromers iets meer kosten betalen. Die situatie vraagt om een meer uitgebreide analyse, bijvoorbeeld door de koopwoning die u al bezit en de eventuele overwaarde die daarin is ontstaan. Het hypotheekadvies vormt een van de belangrijkste investeringen in een goede hypotheek, dus een goede adviseur is belangrijk. Bovendien zijn de kosten voor het advies fiscaal aftrekbaar. In ons kennismakingsgesprek vertellen we u meer over de kosten zoals die op uw situatie toepasbaar zijn.

Neem contact op met uw hypotheekadviseur in Zwijndrecht

Met het team van Q Financieel doen wij er alles aan om advies op een prettige en persoonlijke manier te geven. Q Financieel ontzorgt. Maak direct een afspraak (via ons contactformulier kan dat 24/7) of mail of bel voor meer informatie. We helpen u graag!

Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan 24/7 vrijblijvend contact met ons op door het onderstaand formulier in te vullen!