Woning verduurzamen: Ook goed voor de portemonnee

Veel huizenbezitters vinden het belangrijk om hun woning te verduurzamen. Veel mensen weten echter niet hoe het financieren van een verduurzaming in de huidige woning in zijn werk gaat. Wij vertellen je er graag meer over!

Verduurzamen met spaargeld of hypotheek?

Je kunt natuurlijk spaargeld gebruiken voor het verduurzamen van jouw woning. Een goede investering want je ziet de lasten dalen en de woningwaarde stijgen. Heb jij echter niet genoeg eigen middelen voor de verduurzaming? Ook dan zijn er nog mogelijkheden. Heb je er al eens over nagedacht om het met de hypotheek op te lossen?

Overwaarde inzetten

Heb jij een woning met overwaarde dan kun je wellicht de huidige hypotheek ophogen of een tweede hypotheek afsluiten. Ook zonder overwaarde kun je de hypotheek verhogen. Op een bestaande hypotheek mag 106% van de waarde van de woning worden gefinancierd bij energiebesparende maatregelen. Als de verhoogde hypotheek gebruikt wordt voor woningverbetering is ook de rente die je hierover betaalt fiscaal aftrekbaar.

Duurzaamheidslening

Je zou ook eens kunnen kijken wat de gemeente te bieden heeft in een soort duurzaamheidslening. Verschillende gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de duurzaamheidslening aan. Op de website van SVN kun je invullen hoeveel je zou willen lenen. De hoogte van jouw maandlasten worden dan berekend en je kunt direct controleren of er een dergelijke lening beschikbaar is in jouw gemeente of provincie.

Wil jij gewoon advies op maat? Maak direct jouw afspraak. Vrijblijvend!

085 - 040 62 02 info@qfinancieel.com

Jouw volgende stap goed doordacht.

De adviseurs van Q-Financieel kunnen op basis van jouw situatie en wensen de voor jou meest voordelige financiëring regelen.

Hulp nodig?